17 juni 2014

Årets industriminne 2014

Idag fick Olofsfors bruk ta emot pris som Årets industriminne 2014. Äntligen säger jag! Det var brukets nuvarande intendent Åsa Lindström som fick ta emot priset av Jan af Geijerstam, ordförande i Sveriges Industriminnesförening och av vår landshövding Magdalena Andersson. Hon ser sjukt nöjd ut - med all rätta! Du kan följa Åsas arbete som intendent på Åsas tankesmedja.

Det var många kära återseenden idag. Här kramar Jens Östensson om Torsten Nilsson. Jens var ordförande för Stiftelsen Olofsfors bruksmuseum, både när Torsten och jag var intendenter.


Efter en guidad tur var det visning av både stångjärnshammaren och av kättingsmedjan. Här är det Sebastian Reichlin från Agnäs som smider. Sebastian som tillsammans med Lennart Olofsson arbetade hårt både med att reparera stångjärnshammaren och med att få igång kättingsmidet. Lennart finns inte med oss längre men jag tittade förbi kyrkogården på vägen till Olofsfors. Jag lade ner ett par syrenkvistar vid hans grav och berättade lite om vad som hänt på sistone. Att syrenerna blommade för fullt på bruket, att Herrgården har nya entreprenörer, att Åsa är kvar som intendent och givetvis om det fina priset.

Är ni också sugen på att besöka bruket i sommar? Gå in på brukets hemsida: www.olofsforsbruk.nu. Där finns information om vad som händer, öppettider mm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar