11 juni 2014

Försommargrönskan


Naturen har fullkomligt exploderat den senaste veckan. Grönt är ordet för dagen. Grönt omger och omsluter mig på mina promenader med Lilljaffa. Jag tar med mig kameran. Kameran får mig att stanna upp, betrakta och insupa dofterna. Men hur förmedlar man känslan i bild. Susandet av bladen i björkdungen nedanför Violas, den intensivt gröna färgen, de små blommorna som slagit ut eller är på gång?

Ett fång med nyutslagna ormbunkar fångar speciellt mitt intresse. Så intensivt gröna, den där ljusgröna färgen, nästan självlysande som de har innan de mörknar om ett par dagar. Just den färgen skulle jag vilja ha på en klänning. Det slår mig att jag någonstans i min garngömma finns en härva med just den färgen som väntar att bli stickad till sjal. Kanske att sätta igång?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar