20 juni 2014

Kokostoppar med choklad

Midsommarafton. Det är svidande vackert. Så grönt. Så många blommor som slagit ut. Ja, visst är det kallt men jag försöker att tänka bort det. Jag kan ändå inte göra något åt det.

Midsommar innebär även besök av goda vänner och födelsedagar. En av dom är min egen. Sedan några år tillbaka önskar jag mig en arbetsdag i trädgården av Båtbyggar´n och sonen. I år hjälpte dom mig att flytta buskar. Resultatet firade vi med en kopp kaffe och kokostoppar i bersån. Kokostopparna är superlätta att göra och passar den som inte tål gluten.

Kokostoppar med choklad
(15-25 st)

50 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
200 g riven kokos
ca 75 g mörk choklad

Smält smöret. Hacka chokladen grovt. Vispa ägg och socker poröst och knäck ner äggen. Tillsätt kokosflingorna, chokladen och smöret. Låt alltsammans stå och svälla en timme. Sätt ugnen på 175°.

Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma dem spetsiga. Grädda i ca 13-15 minuter eller tills de blivit lämpligt bruna. Låt svalna på galler utan duk.

Imorgon lördag är det Öppet hus i Lotshuset. Paula och Fredrik visar upp vandrarhemmet för alla oss som är nyfikna på resultatet. 13-00-15.00. Vi kanske ses där?

Trevlig midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar