22 juni 2014

Lotshuset Gästhem har öppnat


På midsommardagen bjöd Paula och Fredrik som ska driva Lothuset Gästhem in till öppet hus. Och vilken folkfest det blev! Nere i den kombinerade "receptionen" och butiken tog Paula och hennes svärmor Britt-Inger emot gästerna med kaffe med dopp.


Gästerna strömmade till under hela dagen och folk stod och pratade med varandra lite här och där; på klipporna, altanen, grusplanen. Och alla var eniga - otroligt fint!


Inne i själva Losthuset guidade Fredrik och hans pappa John-Ture besökarna. De tre uthyrningsrummen har fått namn efter gamla lotsar och båtmän - Lydig (Båtbyggar´ns morfars far), Strömmer och Molin/Häggström. Folke Häggström själv var där och inspekterade.


Köket har en hemtrevlig atmosfär och över den öppna spisen hängde en kökshandduk som fångade mitt intresse lite extra. En del av logotypen bildade mönstret och handduken kommer tillsammans med lite annat att finnas till försäljning i receptionen.


Och så tornet med alla små skrymslen. En fototapet visar hur lotsen Lindvall äntrar ett fartyg och på ett bord står ett timglas. Här kan man slå sig ner och betrakta sanden som sakta strilar ner. Låta blicken vila på den fantastiska utsikten. Begrunda den tid som flytt eller den tid man har framför sig.

Grattis Paula och Fredrik - succé! Vi ska göra allt vi kan för att sprida kännedomen om Lotshuset. Bokar gör man på STF´s hemsida.

Och till er som funderar på en minisemester i sommar kommer här ett förslag. Checka in på Lotshuset fredagkväll och gå ner till Maria på Skärgårdscaféet för en bit mat i kvällssolen. Efter frukosten på lördag morgon tar ni er en lång promenad efter klipporna, kanske lite sol och bad om vädret tillåter. Lunchmatsäcken har ni med er. På eftermiddagen beger ni er för att se utställningen "Gran" i byns nya galleri - Konsthall Norra Kvarken som öppnar 5 juli. Avsluta sedan dagen med lite eftermiddagshäng på Lotshusets altan innan det är dags för räkafton med underhållning på Skärgårdscaféet. Söndagmorgon - sovmorgon, kanske ett morgondopp innan frukost. Dags för utcheckning men innan ni lämnar vår kommun rekommenderar jag varmt en tur till antingen Olofsfors bruk eller Åbrånets Limousin. På båda ställena kan ni både äta lunch eller fika. Vill ni har mer tips på saker att göra besök: www.visitnordmaling.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar