1 juni 2014

Rabarberdricka med svartvinbärsblad

I helgen har jag exprimenterat med mitt vanliga recept på rabarberdricka. Receptet är min mammas och finns med i min bok Båtbyggarhustruns bästa. Den här gången tillsatte jag 25 st svarvinbärsblad och jag drog även ner på antalet citroner. Resultatet då? Inte så stor skillnad då smaken av svarvinbärsbladen inte riktigt kom fram så nästa gång tar jag nog bara en citron och dubblar antalet blad. Nu plockade jag ytterligare 25 blad och lät dom ligga i den färdiga drycken innan jag silade upp den.

Men gott och läskande blev det i alla fall. Om du har en sodastream så prova att blanda drickan med kolsyrat vatten. Så här gjorde jag.


Rabarberdricka med svartvinbärsblad

5 l skurna rabarberbitar
2 citron
25 st svartvinbärsblad
Vatten
Socker

Varva rabarber, skuren citron och svartvinbärsblad i en stor kastrull. Häll på kokande vatten så det täcker blandningen. Låt stå ett dygn. Koka upp massan och sila. Blanda ner socker. Här har jag inget exakt mått. Jag brukar frysa min dricka och då behöver man inte göra den så söt. Häll upp på flaskor.

Och idag är det 1 juni och solen skiner. Nu har väl sommaren ändå anlänt?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar