8 juni 2014

Smoothie med nässelpulver

Ett envetet virus har förföljt med dryga veckan. Feber, hosta och snuva. Värsta tiden på året om man frågar mig. Ute hopar sig arbetsuppgifterna och jag har gått omkring som en säck. Jag är hyfsat duktig på att vara sjuk under allra delar av året men nu! Jag mår bättre nu men jag hann bli både uttråkad och rastlös.

Värst har nog orkeslösheten varit. För pigg för att ligga ner och för trött för att göra något. Häromdagen grävde jag fram bär ur frysen och tänkte att nu - nu ska det boostas med vitaminer! Bären hamnade i en smoothie som jag även blandade ner lite av nässelpulvret som jag gjort tidigare i våras.


Smoothie med nässelpulver
2-3 stora glas eller 4 små

2-3 dl röda vinbär
2-3 dl blåbär
1 banan
1 avocado
2 dl havredryck (el yoghurt)
Nässelpulver

Kör bär, banan och avocado i en mixer. Tillsätt havredrycken och mixas till en slät dryck. Häll upp på burkar eller i glas. Blanda ner 1 krm nässelpulver i varje smoothie vid serveringen.

Idén till nässelpulver fick jag från Karoline Jönssons bok "Det gröna skafferiet". Karoline är en av alla unga människor som flyttat ut på landet och tagit odlingen till sitt hjärta. Boken - och hennes blogg med samma namn - innehåller en massa tips och inspiration om du vill leva lite grönare.

Till mitt nässelpulver (2 dl) gick det åt ca 8 l nässlor. Dessa torkade jag först och malde dem sedan till pulver i en kaffekvarn. 2 dl låter kanske inte mycket men eftersom det är så koncentrerat så räcker den desto längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar