14 juli 2014

Båtmat

Jag vet inte hur det varit hos er men här i kustlandet i södra Västerbotten har vi haft både bad- och båtväder. Så mycket som jag badat hittills i år badade jag inte på hela säsongen ifjol. Vi har förenat nytta med nöje, Båtbyggar´n har fixat med bryggan och jag har varit nere på stranden och rensat.

Vi har varit ute med båten nästan varje dag. Några gånger har vi dragit rakt ut i havet vid lunchtid, stängt av motorn, ätit lunch och lagt oss på durken för att vila och läsa. Sist hade jag gjort en sillröra som vi tog med oss.


Sillröra

1 pkt Abbas 5-minuterssill
2 stjälkar salladslök
2 hårdkokta ägg
4 kokta potatis
en dryg dl av vardera turkisk yoghurt och crème fraîche
en knippe dill

Skiva sillen och potatisen. Strimla lök och hacka ägg och dill. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om försiktigt.

Vi bredde mjukt tunnbröd, la på salladsblad och ett par matskedar av röran.

Idag är det fortfarande varmt men mulet. Ett åskväder har dragit förbi och grönsakerna i köksträdgården ser gladare ut. Själv sitter jag inne och jobbar bort lite pappersarbete som kommit på efterkälken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar