11 augusti 2014

Konstföreställning med Elisabeth Rynell


Ända sedan jag läste "Hohaj" har Elisabeth Rynell tillhört skaran av mina favoritförfattare och igår besökte hon Konsthall Norra Kvarken för att prata om "det fula". Precis som Mats Caldeborg sa är det speciellt att få samtala om det fula i en konsthall.

En av Rynells utgångspunkter är en mening som återfinns i Boris Pasternaks "Doktor Zjivago" (se citatet ovan). Vidare menade hon att det är avsaknaden av noggrannheten med detaljerna som utgör det fula, eller rättare, att det är noggrannheten med detaljerna som skapar det vackra, det som bildar en form, en mening. Jag tycker det var en intressant tankebana men personligen kände jag att den inte var färdigtänkt. Inte i mina tankar i alla fall. Det känns som om något saknas. Till och från har jag tänkt på det efteråt och upptäckte att även Haruki Murakami i sin senaste bok använde orden form och mening i samma mening.


Konstföreställningen avslutades i vanlig ordning med dryck och tilltugg i Caldeborgs sjöbod. Föreställningen är den sista av fyra denna sommar och jag hoppas att det blir fler framöver.

Visst vet du att du kan stödja Konsthall Norra Kvarken genom att gå med i konsthallens vänförening? Ett medlemskap kostar 300:- /år. Läs mer på föreningens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar