28 augusti 2014

Spår


På mina promenader runt udden med Lilljaffa låter jag tankarna glida än hit än dit. Senast vilade tanken runt ordet "spår". De som lämnats och de som lämnas idag. På klipporna ser jag spår efter den tid då dessa bildades. En strimma kvartsit skvallrar om att olika lager pressats mot varandra en gång i tidernas begynnelse.
Lite längre fram hittar jag spår av mänsklig aktivitet. Kanske har några tagit sin tillflykt till vattnet denna sommar. Någon har hittat en kritsten och skrivit ner sina känslor. En annan har byggt en liten mur, kanske mot vinden, kanske av inget skäl alls.


Hur de här personerna tänkte är svårare att förstå. Jag säger personer för inte bara en fimp ligger efter stigen, utan flera olika. Obegripligt! För det första går stigen genom ett naturreservat och bara det skulle ju få en att tveka att kasta ner någonting alls på marken. För det andra - denna heta sommar när skogsbränder härjat?! Hm.

Överhuvudtaget tycker jag att det har blivit mycket skräpigare. Vägkanterna efter vägen ut mot Järnäsklubb är fulla med papper, ölburkar mm. Kanske är det dags för en ny "Håll Sverige rent-kampanj". Någon som minns den förra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar