23 augusti 2014

Svartvinbärspaj

I veckan hade vi goda vänner på middag och jag testade att göra en paj på svarta vinbär. Den blev helt i min smak och för att inte glömma bort hur jag gjorde den så lägger jag ut den på bloggen. En liten bit blev kvar som jag kunde fota.

Jag serverade pajen med vispad grädde men vaniljglass eller turkisk yoghurt funkar säkert också. Om du inte tål mjölkprotein kan du byta ut smöret mot en mjölkfri variant.


Svartvinbärspaj

1 l rensade svarta vinbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl

3 dl mjöl
1,25 dl socker
1 krm salt
1 tsk krossade kardemummakärnor
125 g smör

Sätt ugnen på 200° och blanda vinbär, socker och potatismjöl. Häll i en pajform. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen och tärna sedan ner smöret. Rör samman och fördela ovanpå bären. Grädda i ca 25-30 minuter.
Klart!


4 kommentarer:

 1. Förmodar att du menar 1 liter svarta vinbär :)

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis! 1 l ska det vara. Nu har jag ändrat. Tack!

  SvaraRadera
 3. Mmmmm njuter alltid av god mat och fina bilder här!
  Kram Karin

  SvaraRadera