3 september 2014

Chiapudding med svarta vinbär

De senaste åren har jag ofta stött på recept med chiafrön. Första gången jag kom i kontakt med dom var när dottern kom hem med en påse från USA. Hon tränade mycket på den tiden och hade dem som kosttillskott.

Nyligen gjorde jag chiapudding på kokosmjölk som jag åt tillsammans med svarta vinbär. Den är ganska mäktig så receptet jag följde och som skulle räcka till en person delade jag upp i två burkar.


Chiapudding med svarta vinbär

0,5 dl chiafrön
2 dl kokosmjölk
0,5 tsk vaniljpulver

Blanda alla ingredienser i en skål och slå sedan upp den i två skålar, glasburkar eller det du föredrar. Om du ska äta dem till frukost så gör iordning satsen på kvällen. Fröna behöver svälla minst 5-6 timmar.

Servera väl kyld med bären. Om du tycker att den blir för osöt kan du antingen byta ut vaniljpulvret mot vaniljsocker eller ringla lite flytande honung över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar