12 september 2014

Hur gick det här till?

Ja, hur gick det här till egentligen? Kycklingar var inte vad jag tänkt mig just nu men ändå kurar fyra stycken under värmelampan i en trälåda i båtbyggeriet. Dessutom var jag ute efter hönor och redan nu börjar jag ana att tre av nykomligarna är tuppar. Men söta är dom och jag ångrar ingenting. Två av rasen svarthöns och två sk "mesar" Modern Engelsk stridshöna. Låter mycket värre än det är. Jag hade sett dom på bild och tyckt att de var väl så där men när jag såg dom i verkliga livet så var de hur fina som helst.


De två sussexkycklingarna är rätt i alla fall. Dessutom är de säkert att de är hönor. De håller sig lite för sig själva ännu. Den större av dom sitter på pinnen med de andra nattetid men den lilla kurar i ett rede.

Just nu ruggar flocken och bara ett och annat ägg dimper ner. Det känns bra att veta att de får följa sin egen rytm. Krisar det finns det ägg på affären.

3 kommentarer:

 1. Att bli med höns är väl inte så vanligt, precis. Men inte tackar man nej till lite extra ägg från frigående djur!
  Äpplekakan såg mumsig ut!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Kommer aldrig glömma min skräck i fjol, när Canelle rusade in i hönsgården med dig. För att äta hönsmat insåg jag.. Phu.. / Tina och Canelle

  SvaraRadera
 3. Ja, lite nya höns i gården rör om! Och inget slår ägg från egna höns,
  Tina - nog minns jag din blick!

  SvaraRadera