9 oktober 2014

Förlåt!


Vi bor i ett hus med många fönster och eftersom jag inte tycker att putsa fönster är det roligaste jag gör brukar jag sprida ut arbetet över året. Bara ett par fönster återstod till häromdagen. Lite väl sent att putsa fönster i oktober men ett getingbo hade fått mig att tveka - tills nu. Med en piasava borstade jag brutalt ner det. Jag ångrade mig redan innan boet träffat marken! Herregud - vad spelar det för roll med ett par smutsiga fönster?! Ännu sämre mådde jag när jag såg alla vilsna getingar surra runt där boet strax innan stått. Och nu var risken ännu större att jag skulle bli stungen om jag försökte mig på att putsa. Jag ville bara skrika åt min egen dumhet. Tankarna gick till alla människor som på ett ögonblick får sina hem bombade. Vilket samvete har dom som utfört dom dåden när jag själv ångrar ett massakrerat getingbo?

Till min glädje har jag upptäckt att ett nytt bo är under uppbyggnad. Nu får den vara kvar. Putsningen får anstå till våren.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar