21 oktober 2014

Hönsflocken


Hönsflocken på gården njuter av den milda hösten och friheten av att få ströva fritt överallt nu när jag skördat det mesta i trädgårdslandet. Bara några grön- och svartkålsplantor står kvar till deras förtjusning.

Nu har jag sjutton hönor och tuppar som struttar omkring. På översta bilden njuter en maran av förmiddagssolen och nedanför en creme crested legbar tillsammans med en wyandotte. 

I trädgårdslandet pickar även min isbar och så Flingan, en blandras höna som var en av de första hönorna som kom till gården. Hennes vita färg lyser i kontrast till de svarthöns som jag köpte för en dryg månad sen. 


Det var egentligen inte meningen att jag skulle köpa varken svarthönsen eller de två söta mesarna (modern engelsk stridshöns) som struttar omkring på sina höga ben. Men det är lite som med hundvalpar och kattungar...


De två blyga sussexhönorna däremot hade jag beställt från en uppfödare. De är skyggast i flocken och svåra att få på bild. Här är de på väg att ansluta sig till de andra som grävt ner sig i en jordhög för ett morgonbad.

Förutom de hönor jag räknat upp har jag blandrastuppen Eldor, några blandrashönor och så ett par hedemorahöns.

Den utökade flocken kräver mer reden och Båtbyggar´n ägnade lördagen åt att bygga fler. Nu ska den bara monteras och fyllas med halm och förhoppningsvis kan jag så småningom plocka in ännu fler ägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar