6 oktober 2014

MinFarmleverans

I lördags var det äntligen dags för mig att hämta alla produkter som jag beställde från MinFarm i våras. Anna Lynam som tillsammans med sin man Stephen grundade företaget, tog emot alla som kommit i samma ärende som jag denna något kulna oktoberdag. Det här var deras största leverans sen de startade och hittills (innan helgens siffror) har de levererat mer än 14 ton mat från lokala bönder!

Förutom i Västerbotten finns MinFarm i Jämtland där de drog igång 2013. Förhoppningsvis är det fler län som kommer att kunna ta del av denna fantastiska företagsidé i framtiden.  Läs mer på: www.minfarm.se.

Jag hade beställt potatis och morötter från Sybil och Erling på Oxvikens gård. De har även blandade grönsakskassar och en sådan fick jag med mig till en kompis i byn. Hos Margaretha på Bergsåkersgården hämtade jag vitkål och från Nyhems Handelsträdgård kom det lamm jag beställt.

Bilens bagage blev fylld till brädden precis som den här cykelkärran. Lucky you, tänkte jag, som bor så nära leveransplatsen! Hade jag gjort det hade jag även beställt mejeriprodukter varje veckoslut.

Senare på kvällen syrade min kompis Cecilia och jag in grönsaker. Ingen av oss har gjort det tidigare så vi tänkte att vi börjar lite försiktigt med några små satser. Nu står de vackra burkarna med vitkål, morötter, rödkål och rödbetor och mognar hemma hos mig och när jag tittar på dom så sänder jag tacksamma tankar till alla de bönder som sått, rensat, gödslat, vattnat… Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar