20 november 2014

Smörbullar med kardemumma

Smörbullar med kardemumma. Goda och enkla att göra. Om man vill kan man hoppa över penslingen med ägg och istället pensla bullarna med smör och rulla dom i socker. Själv föredrar jag dom utan socker, nybakade med ett glas mjölk.


Smörbullar med kardemumma
20 st

50 g röd jäst
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 dl socker
0,5 tsk salt
1, 5 tsk krossad kardemumma
1 ägg
9 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
1,5 tsk krossad kardemumma
1,25 dl florsocker

Ägg till pensling eller smält smör och strösocker

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm blandningen fingervarm och häll detta över jästen som du smulat ner i en bunke. Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägget. Rör om. Häll ner mjölet och knåda väl. Låt degen jäsa 1 timme.

Gör under tiden fyllningen och forma den till 20 bollar. Ställ dom i frysen. Ta upp degen och dela den i 20 bitar. Forma till bullar och pensla dom med ägg (om du vill pensla dom med smör och rulla i strösocker hoppar du över penslingen). Tryck ner fyllningen djupt i bullarna och jäs ytterligare 30 minuter.

Grädda i 225° i ca 8-9 minuter. (Pensla med smält smör och rulla i strösocker.) Låt svalna på galler under bakduk.


1 kommentar:

 1. Hej!

  Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

  www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

  Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

  För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

  Med vänlig hälsning,
  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera