27 december 2014

Eftertanke


Juldagarna har vi tillbringat i Stockholm hos vår dotter. Vi färdades med tåg och landskapet var täckt med snö ända fram till Uppsala där snötäcket byttes ut mot en tunn negligé av snö och av frost.

Jag tycker om att åka tåg. Det är gott om utrymme, det är lugnt. Jag stickar och läser men mest av allt tittar jag ut på landskapet som sveper förbi och låter tankarna gå sina egna banor. Summera ett år som gått, tänka på de som inte längre finns bland oss och de som finns mitt ibland oss som har det svårt.

På julaftonen jobbade vi som volontärer för "Jul i gemenskap" som är ett samarbete mellan bl a Stadsmissionen, Frälsningsarmén, Volontärbyrån och en rad församlingar. Under dagarna tre serveras det jultallrik och gröt till alla som vill. Syftet är att erbjuda alla en värdig jul. På julaftonseftermiddagen serverade vi över 650 jultallrikar under ett charmigt kaos. Maten hade lagats av några kockar som kallar sig "Chefs united". All heder åt organisatörerna som alla ställer upp ideellt.

På hemvägen tänkte jag på alla ensamma, sjuka människor. Några hemlösa och fast i sina missbruk, andra här i Sverige för att tigga om hjälp. Och så jag mitt i alltsammans. Vem är jag och vad gör jag med mina dagar? Tid till eftertanke.Nu är vi hemmavid igen och utsikten över Stockholm har vi bytt mot Kvarken. Tack Atti för att vi fick komma och att för att du tog tag i saken och anmälde oss som volontärer. Och tack för allt annat med förstås!


2 kommentarer:

  1. Jag blir så rörd av den insats ni gjorde i Stockholm för de som har det svårt i sitt liv..på julaftonen. Kram

    SvaraRadera
  2. Tack AnnKi! Man mår bra av att göra gott. Kram!

    SvaraRadera