12 december 2014

Julläsning

I veckan när jag besökte Umeå tittade jag in i en bokhandel. Jag var egentligen ute efter ett särskilt papper men kunde inte låta bli att botanisera bland bokhyllorna. Jag köpte med mig tre böcker och tänkte att det snart var jul och jag såg framför mig hur jag skulle krypa upp i soffhörnan med en trave böcker och massor av ledig tid. Det blev en liten tunn bok av årets nobelpristagare Patrick Modiano - "Lilla smycket", en som jag längtat efter att få läsa: "Utan personligt ansvar", skriven av Lena Andersson och slutligen en bok av en författare som jag länge tänkt att jag skulle bekanta mig med - Aino Trosell.

"Lilla smycket" har jag redan läst ut och nu vrider jag mig som en mask när jag läser "Utan personligt ansvar". Allt förödmjukande och allt självbedrägeri. Oj, oj!

Jag tar gärna emot tips på ytterligare julläsning. Vi ska tillbringa julen med vår dotter i Stockholm och tågresan går så mycket fortare med en ny bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar