16 januari 2015

Nedräkning

Nu har vi börjat nedräkningen inför vår resa till Vietnam. I mitten på mars bär det av på den resa vi tecknade oss för redan 2010! Den går från norr till söder och vi ska besöka allt från krigsskådeplatser (bl a Song My där USA utplånade en hel by under Vietnamkriget), till minoritetsfolk, marknader, städer mm. Helt ofattbart att vi ska dit tänker jag när jag bläddrar i vår reseguide. På omslaget på boken på bilden ovan syns Halong bay. Den är med på UNESCO´s världsarvslista och där ska vi ro runt i båtar bl a till de häftiga grottor som finns i de berg som skjuter upp ur havet. En av nätterna ska vi bo på en sk djonk (ett traditionellt skepp i de här trakterna).

Vi åker med Pelle Mohlins resebyrå och för att vi ska vara förberedda har de skickat en gedigen litteraturlista med tips på lämpliga böcker. Hela listan orkar vi nog inte ta oss igenom. Jag ser fram emot att få läsa Graham Greenes "Den stillsamma amerikanen". Något säger mig att jag läste den som ung. Eller så har jag sett filmen och tror att jag läst boken. Hur som haver åker den ner i bagaget när jag ska till min syster i Krokom i helgen.

2 kommentarer:

  1. SÅ spännande med en resa till Vietnam!
    Vi var i Kina över jul-nyår 2006-07, och den upplevelsen bär vi med oss än.
    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Eller hur Karin?! Kina låter också otroligt spännande!

    SvaraRadera