2 februari 2015

Klimpfjäll

I helgen har vi varit i Klimpfjäll tillsammans med några vänner som har stuga däruppe och med min svägerska med make. Delvis uppfödd som jag är i Jämtlandsfjällen, var det trevligt att bekanta sig med den västerbottniska fjällvärlden. Det var första gången jag var i Klimpfjäll.

Redan när vi kom på fredagen hade det snöat en dryg halvmeter och det fortsatte att snöa till och från hela helgen.


Det hör inte till vanligheterna att Båtbyggar´n och jag tar oss fram på skoter men på lördagen hyrde vi en skoter och begav oss iväg med de andra. Det var en del fipplande, skottande och lyftande under dagen men roligt hade vi!


En av turerna gick upp till Slipsiken. Tyvärr gjorde blåsten sikten så dålig att vi bara hastigt tittade in i den nedfrusna stugan innan vi återvände hemåt.


Då snön fortsatte att falla bestämde vi oss för att äta våra "klämmackor" hemma vid huset. Roligt att få smaka de "klämmackor" som Kicki pratat om. Hon förberedda en laddning och sedan grillade Janne dom på ett mackjärn över en pelletsbrännare. Gott var det!

Klimpfjäll var en trevlig överraskning. En genuin by, inte allt för exploaterad och med allt som man behöver under en fjällvistelse, pistade skidspår och slalombacke, leder för turåkning och skoter, ett hotell och ett pensionat om man vill gå på afterski eller gå ut och äta och en liten affär.

Allt det där och våra värdar därtill! Tack Kicki, Janne och Thea för att ni tog med oss i fjällvärlden och Åsa och Peter för sällskapet.

Vi njöt lika mycket av helgen som dessa livsnjutare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar