24 februari 2015

Till kakburken - ökensand

En gammal favorit har inte blivit bakad på många, många år - ökensand. När jag tog fram receptet upptäckte jag vad modernt det var med det brynta smöret som ingrediens.  En perfekt kaka att toppa middagen med. Det här receptet räcker till ca 40 st.


Ökensand

200 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Bryn smöret och häll det i en skål att svalna. Sätt ugnen på 175°.

Tillsätt socker, vaniljsocker och bakpulver och rör pösigt. Häll i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma kakorna med hjälp av två skedar och lägg dem på smorda eller bakpappersklädda plåtar. Gör en skåra i varje kaka med skedbladet (jag gjorde lite för djupa). Grädda i 14-15 minuter.

Trevlig helg! Själv ska jag tillbringa min med dottern nere i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar