1 mars 2015

Blomkål- och potatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk


I helgen har Maggan (Bagarbertan) och jag hållit i en surdegskurs igen och i vanlig ordning har jag ansvarat för maten. Den här gången blev det en blomkål- och potatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk. Jag hade köpt lite färsk gurkmeja på en orientbutik i Umeå men det går lika bra med torkat.


Blomkåls- och potatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk
3-4 pers

2 potatisar (ca 150 g)
1 gul lök
1 blomkålshuvud (750-800 g)
1 liter grönsaksbuljong
100 g cream cheese
1 burk kokosmjölk
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
smör/olja

Skala potatisen och löken och skär den i bitar. Smält fettet i en kastrull och lägg i lök och potatis. Fräs en stund och tillsätt sedan blomkålen som du först brutit i mindre bitar samt buljongen. Låt allt koka tills det blir mjukt. Tag undan ett par-tre deciliter av buljongen och mixa sedan soppan slät. Blanda ner kokosmjölk och färskost och värm och rör om tills osten blandat sig. Är soppan för tjock kan du späda med lite mer buljong. Smaka av med salt och ev lite peppar. Om man vill kan man servera med lite tärnad stekt skinka eller något annat tillbehör.


Det blev en rolig dag. Igen. Det är verkligen kul att anordna dom här kurserna. Tack alla ni som deltog och lycka till med ert surdegsbakande i fortsättningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar