8 mars 2015

Quesedillas på tunnbröd

Arbetet med Brödkult i Västerbotten får mig att fundera på olika sätt att använda tunnbröd på. En sak som slog mig var att man skulle kunna byta ut tortillabröden då man gör mexikanska quesedillas. I helgen testade jag det.

Jag valde att använda mig av lite västerbottniska produkter men man kan givetvis att variera utifrån smak och tillgång i kylen. Jag gräddade mina i stekpannan men det går även att göra dom på en grill, muurikka eller i ett smörgåsjärn.


Quesedillas på tunnbröd

Mjukt tunnbröd
Dijonsenap
Färskost
Breasola (jag hade köpt min på Åbrånets Limousin)
Västerbottensost
Persilja
Olja att steka i

Bred lite senap och färskost på det ena brödet och lägg på ett par skivor breasola och hyvla över lite västerbottensost. Strössla över lite persilja och lägg på det andra brödet. Tryck till lätt med handen.

Värm stekpannan med lite olja och lägg i brödet. Grädda ett par-tre minuter på varje sida. Ta upp brödet på en skärbräda och skär i bitar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar