7 april 2015

Choklad- och kolabars

Hoppas er påsk har varit bra. Jag har tagit det helt lugnt och sovit bort min jetlag från resan.

Här kommer ett recept på choklad- och kolabars som jag bakade i helgen. Jag hade inte mörk choklad så jag tog mjölkchoklad men kakan blev väl söt då enligt min smak. Kolan består av kondenserad mjölk  i konservburk som man kokat flera timmar. Är det någon som vet hur någon kom på detta?! Numera finns det att köpa färdigt och då kallas den "dulche de leche".


Choklad- och kolabars

3,5 dl vetemjöl
3,5 dl havregryn
2 dl mörk muscovadosocker
1/4 tsk salt
225 g rumsvarmt smör
400 g färdig dulche de leche
150 g grovhackad mörk choklad
1 msk flingsalt

Sätt ugnen på 175° och lägg sedan ett bakplåtspapper i en liten form (min är 25x25 cm). Grovhacka chokladen.

Blanda mjöl, havregryn, muscovadosocker, salt i en skål och arbeta sedan ner smöret. Tryck ut 3/4 av degen i formen och förgrädda i 10 minuter.

Bred över dulche de lechen och strö över chokladen och flingsaltet. Toppa med resten av smuldegen och grädda i ytterligare 15-20 minuter. Låt svalna och skär i små mumsbitar.

Ha en bra vecka!

1 kommentar: