1 juni 2015

Betessläpp i HörnsjöTillsammans med goda vänner var jag på betessläpp i Hörnsjö i fredags. Byn är vackert belägen vid en sjö och är en av kommunens vitalaste med flera verksamma bönder. Att sedan försommargrönskan lystes upp av kvällssolen gjorde inte upplevelsen sämre.

På orten finns två köttbönder som föder upp Limousindjur (Åbrånets limousin och Sågforsens limousin) och nu var det dags att släppa ut dom på grönbete. Först ut var några yra kalvar som direkt råmade efter mammorna. Sist kom den 1132 kg tunga tjuren som vi skulle gissa vikten på. Jag gissade fel på ca 600 kg!När all uppståndelse var över och publiken lämnat platsen hade djuren funnit sig väl till rätta och gick och betade i små grupper. Själva begav vi oss till Åbrånets Limousin på "after-ko" där vi serverades god kalvbringa med tillbehör av Roma som driver gårdsbutiken/restaurangen/uppfödningen tillsammans med sin man Kent.

Jag har skrivit det förut men jag gör det igen. Besök Åbrånets limousin i sommar! En mysig utflykt såväl för gammal som ung. Läs mer på www.abranet.se .

1 kommentar:

  1. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    SvaraRadera