3 juni 2015

In praise of slowness

Jag vet inte varför jag glömt göra reklam om detta event här i Järnäsklubb 13 juni kl 16.00-20.00. Jag medverkar själv så det gör det hela än mer obegripligt. Jag har förmodligen varit uppslukad av Brödkult i Västerbotten nu när vi snart ska skicka in boken till tryck.

I alla fall. "In praise of slowness" är en sk Kinfolk gathering som Paula på Lotshuset har lyckats få till vår lilla by. Kinfolk är en slow tidning baserad i Portland och handlar mycket om communities, umgänge med nära och kära och om att försöka i alla fall skapa balans i livet på olika sätt. Att leva mer i nuet och inte skynda genom livet. Det är en internationell tidning med bra balans på material från både Europa och USA. De arbetar även med att bygga communities genom Kinfolk Events genom samarbetspartners över hela världen. Syftet med eventena är att föra samman folk. Alltid runt ett tema och gärna runt matbordet. 

Den här eftermiddagen i bygdegården ska vi diskutera vad slow-rörelsen egentligen är och hur man hittar sitt tempo i en värld som snurrar allt snabbare. Jag har blivit ombedd att sitta i panelen tillsammans med Ingemar Larsson, MinFarm och Stella och Guiliano Garonzi, Adept samt Kajsa Nilsson, Kajsaform som för övrigt gjort illustrationerna till tunnbrödboken. 

Om du vill läsa mer om Kinfolk så gör du det på: www.kinfolk.com och mer information om eventet finns här - anmälan. Den som vill kan sova över i Lotshuset som är byns vandrarhem. Surfa in på deras fina hemsida så förstår du varför de fick så många fina priser ifjol! www.lotshuset.se

Vi kanske ses?

2 kommentarer:

  1. Limousinko har jag aldrig hört talats om, och inte after-ko heller!! Här lär man sig verkligen nya ord och begivenheter hela tiden!
    Kramar Karin

    SvaraRadera
  2. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    SvaraRadera