23 juli 2015

Levain med surdegsgrund "Sydafrika" och lantvete

I våras köpte jag en påse torkad surdeg på Kulturbageriet i Umeå. De kallar den för "Sydafrika" och på påsen står det att den är lämplig att använda till bröd med fullkorns- kamut- och dinkelmjöl. Jag har matat den med stenmalet lantvete från Warbro kvarn och häromdagen bakade jag levain på den. Jag följde ett receptet på den fullkornslevain jag tidigare lagt ut här på bloggen men istället för fullkornsmjöl tog jag samma mängd lantvete. Brödet blev en aning kompakt så nästa gång tar jag en mindre mängd mjöl.

Är det fler av er som roar sig med att baka en sommar som denna?


2 kommentarer:

  1. Ja, det är en bra sysselsättning denna sommar. Har en finfin surdeg i skafferiet!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera