15 juli 2015

Sleneset till fots och till havs


Vi har tillbringat några dagar i Sleneset, Norge igen. Det var en otroligt skön och avslappnande vistelse och vi ägnade en del tid åt att upptäcka ön både till fots och till havs.

Överallt blommade det och under mina vandringar stötte jag på gamla bekanta och lärde känna några nya arter. Jag är både överraskad och glad över mångfalden. Nästa gång ska jag stoppa ner en flora i packningen.


Sleneset är omgiven av låga öar och vi tog några turer med båten för att bekanta oss med alla vikar och kanaler. Det är fascinerande att ta del av hur norrmännen konstruerat sina brygganläggningar för att de ska kunna fungera både vid ebb och flod.Vi spanade efter häckande berguvar men fick inga i sikte. Däremot var örnparet som vi träffade på vid midsommar kvar vid nästet. Ungarna hade vuxit och skuttade i och ur boet. En av föräldrarna höll uppsikt bredvid och en annan från en klippa mittemot.

Vi hade tur med både vädret och fiskelyckan även denna gång. De två sista dagarna njöt vi av solen och sommaren och så den fantastiska naturen förstås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar