22 augusti 2015

Skarvjakt
Även i år har länsstyrelsen i Västerbotten beslutat om skyddsjakt på skarv och igår morse följde jag med Båtbyggar´n när han i arla morgon begav sig av mot udden med bössan och Lilljaffa. Det varma vädret har fört med sig att vi haft dimma flera dagar under morgontimmarna. Så även denna morgon.
Under jakten får man utrusta sig med tålamod och lite mörka färger för att inte synas. Själv drog jag huvan över min kalufs och tryckte mig mot en klippa.

Och så plötsligt – ett skarvstreck och ett skott ljuder.Lilljaffa sätter fart och nosar snabbt upp bytet som hon stolt levererar till husse. Det är så roligt att se en hund som får jobba och göra det med sådan glädje!

Från min plats vid klippan hittade jag andra motiv som lyste i dimman. Lavan på hällan och snövita slåtterblommor.

Efter hand lättade dimman och vi fick återigen en vacker sensommardag. Och vädret ska hålla i sig ett tag till. Det tackar vi extra för! Trevlig helg – hoppas ni kan vara lediga och njuta.

1 kommentar:

  1. Skulle behövas här i Örnsköldsvik också. Hugaligen vilka hemska fåglar :(

    SvaraRadera