30 oktober 2015

Säsongens sista bärplock


Som ett rött pärlhalsband slingrar sig de frusna tranbären på mossorna just nu. Kallt är det att plocka dom - men roligt. Det är ju säsongens sista bär.

Jag plockade en liten hink häromdagen som jag sedan fyllde två små flaskor med och slå på lite vodka. Den ena ska bli snaps och den andra tranbärslikör så småningom. Jag hittade en liten förpackning med fjolårsbär i frysen som får hamna i en kaka till helgen. En favorit är en blondie med tranbär. Receptet hittar du här: Tranbärsblondies.

Allhelgona står för dörren, jag har tänt upp i köksspisen och gör allt och inget på samma gång. Jag jobbar lite, läser tidningen, förbereder en rådjursstek till kvällen, dricker en kopp kaffe, jobbar lite till. Ett bra sätt att komma ner i varv. Jag hoppas ni har en lika bra fredag.

Trevlig Allhelgona!

1 kommentar:

  1. Ha en riktigt fin Allhelgona!
    Tack för alla goa inlägg!

    SvaraRadera