19 november 2015

Pumparöra

En av mina favoritbloggar som jag återvänder till när jag behöver få vegetarisk inspiration är Karoline på "Det gröna skafferiet". För några veckor sedan la hon ut ett recept på pumpahummus som jag vill prova. Jag hade ingen hokkaidopumpa så det fick bli butternut och de vita bönorna i hennes recept bytte jag ut mot cannellinibönor. Den blev lite för lös så jag använde den som en röra istället som jag serverade den till helgens rådjursstek. Resten blandade jag ner i ett pastakok.

Om du har en pumpa liggande efter Allhelgonahelgen så kan jag rekommendera receptet. Och Karolines blogg.


Pumparöra

1 liten butternutpumpa
1 liten chili
6 stora klyftor vitlök
400 g kokta cannellinibönor
0,5 tsk sesamolja
0,5 tsk spiskummin
ca 1 msk olja med citron (eller olja och lite pressad citron)
Salt efter behag

Sätt ugnen på 200° och skala och skär pumpan i bitar. Lägg dom på en oljad plåt tillsammans med de halverade (oskalde) vitlöksklyftorna och chilin skuren på längden (ta bort kärnorna). Rosta i ugnen i ca 30 minuter och låt svalna.

Låt bönorna rinna av och lägg dom i en mixer med kryddor och olja. Lägg i pumpabitarna, chilin och vitlöksklyftorna (kläm ur dom ur sina skal först) och mixa sedan alltsammans till en slät smet. Smaka av med salt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar