17 januari 2016

Energibollar med chiafrön

Ni som har fjällvandrat har säkert någon gång haft en påse med "energi" i form av choklad, nötter och russin i fickan. Häromdagen gjorde jag energibollar som i princip är som dom där påsarna. Idén fick jag när jag blev bjuden på chiabollar av en kompis. Efter att ha googlat recept hittade jag ett som jag gjorde om så att de passar både som en godbit till kaffet som en extra energikick.
Energibollar med chiafrönca 30 st
200 g russin
3 dl hasselnötsmjöl
100 g mörk choklad
1 dl chiafrön
Sesamfrön (att rulla bollarna i)

Börja med att blötlägga russinen i ca 1 timme och låt dom rinna av väl. Hacka chokladen grovt och lägg i en matberedare tillsammans med russin och hasselnötsmjöl. Blanda till en smet och blanda för hand ner chiafrön. Ställ kallt en stund och rulla sedan till bollar. Rulla i sesamfrön. Förvara bollarna kallt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar