31 januari 2016

Hjortroncurd

Förra veckan när vi var med jobbet på Grand Hôtel i Stockholm, blev vi serverade afternoon-tea. Helt fantastiskt! Där fanns allt ifrån små läckra chokladbakelser till scones med vispad grädde med messmör och lemoncurd som tillbehör.

Eftersom det var Västerbottensdagar så slog det mig att det kanske skulle gå att göra curd på hjortron istället.

Jag hade lite hjortron i frysen som jag inte visste vad vi skulle ha till. Jag tycker egentligen om hjortron med då ska det ha plockats riktigt mogna så att kärnorna hunnit mjukna. Idag är det har när omöjligt att få tag på "mylta" som det kallas i Jämtland där jag lärde mig äta dom gyllengula bären.

Nu har de hamnat i en hjortroncurd som jag tänker ska serveras till scones.

Hjortroncurd
(ca 3 dl)

400 g hjortron
1,5 dl socker
50 smör
2 msk maizena
2 ägg
2 äggulor

Koka hjortronen med sockret ett par minuter och sila sedan vätskan. Häll tillbaka i kastrullen. Vispa samman äggen och blanda ner det i vätskan tillsammans med smör och maizena. Sjud försiktigt tills massan tjocknar. Häll upp på burk och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar