24 januari 2016

Vegorätt

I flera års tid har jag följt Karoline Jönssons blogg "Det gröna skafferiet". När jag behövt inspiration för gröna rätter har jag bläddrat bland hennes recept på nätet eller i den bok hon gav ut för några år sedan. Goda, lättgjorda rätter och dessutom fantastiska bilder! Och nu - nu har hon ett eget matlagningsprogram på SVT! Jag missade det första programmet så i helgen har jag tittat på det i play. Bilderna som ni ser är skärmdumpar jag tog när jag tittade.

I det första avsnittet gjorde de bl a en majonnäs på cashewnötter och ett fröknäcke. Programmen är inspelade i Skåne i somras och jag tänker tillbaka på den husmorssemester vi gjorde där i somras. Det är härligt med vintern men man får ett sug efter grönt gräs och ljumma sommarvindar när man ser programmet.
Imorgon är det "Meatfree Monday" för den som vill. Kanske hittar du tips på Karolines blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar