20 februari 2016

Linspastej

I senaste numret av Naturskyddsföreningens medlemstidning hade dom ett recept på linspastej som jag ville prova. Efter lite experimenterande med konsistens och smaker så var jag nöjd. Jag har inte bara haft det som pålägg utan den visade sig vara god som tillbehör även till fisk. Jag kan även tänka mig att röra ner den i lite kokt pasta.


Linspastej med ajvar och soltorkade tomater

2 dl röda linser
5 dl buljong
1 dl fin bulgur
1 dl ajvar relish
2-3 msk olja
10 st finstrimlade, soltorkade tomater i olja
1 dl hackade mandlar
2 vitlöksklyftor
sambal oelek och salt efter smak och tycke

Koka linserna mjuka i buljongen. Tillsätt bulgurn efter 15 minuter. Häll ev bort överblivet vatten. Låt svalna. Blanda ner ajvar, olja, tomer och mandlar. Pressa ner vitlök och smaksätt med sambal oelek (eller färsk finhackad chili) och salt.

Trevlig lördag!


1 kommentar: