29 mars 2016

Påsk på Sleneset

Nu har vi återvänt från vår påsktur till Sleneset där vi köpte en stuga fjol. Att komma dit i mars bjöd på helt andra vyer än de tidigare gångerna vi varit där. Fjällen runt omkring var snöklädda och marken var om möjligt än mer karg och skiftade ifrån fjolårsgräsets beiga färg till rostbrunt.

Molnen var låga även om solen nu och då tittade fram. Jag strosade omkring en del med kameran och här kommer ett litet urval bilder.

En av grannarna västerut hade satt upp en rad nya fågelholkar. Jag undrade vilka fåglar som ska flytta in där till våren. Granarna fullkomligt dignade av kottar och jag funderade på om det finns ekorrar på ön. Så gick tankarna. Jätteskönt att bara låta de komma och gå.

Från altanen kunde jag spana in fågellivet. En flock med ejdrar simmade omkring, havsörnarna seglade längre ut mot havet och en och annan häger passerade. På en hög av tång spatserade ett par strandskator omkring vid ebb. I alla fall tror jag att det var strandskator. Vi måste ta med en fågelbok nästa gång vi far dit. Och en bok om mossor och lavar.

1 kommentar:

  1. Fina bilder från påsken i Norge! Visst är det strandskator du har på tången.
    De fåglarna har blivit urbana och häckar ibland mitt i Malmö, på platta hustak.
    Vi hör dem ofta flyga över vårt samhälle ( 1 mil fr Malmö).
    Kramar Karin

    SvaraRadera