8 mars 2016

Solrosfrösnacks med soja

När jag rensade skafferiet i helgen upptäckte jag att jag hade mycket solrosfrön i olika burkar. I vanliga fall brukar jag förvara dom i frysen för att de ska hålla sig bättre men tydligen inte denna gång. Lyckligtvis hade de inte hunnit härskna så jag slapp slänga dom. Jag frös in några byttor och resten gjorde jag solrosfrösnacks med soja av.

Förutom att äta dom som dom är kan du använda dom att toppa t ex sallader med.


Solrosfrösnacks

3 dl solroskärnor
1 dl japansk soja (jag hade inte tillräcklig så jag blandade med kinesisk)

Sätt ugnen på 200°. Häll fröna i en skål och tillsätt sojan. Blanda väl. Bred ut fröna i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta i ugnen tills fröna är torra, rör om nu och då. Det tar ca 6-7 minuter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar