22 mars 2016

Vårlängtan

Så här års när vårvintersolen börjar lysa så blir jag otålig. Det ligger fortfarande lite snö kvar men inget man kan åka skidor på och sakta men säkert tinar rabatterna fram. I alla fall är det så hemma hos oss.

Jag längtar efter grönskan och har till min glädje upptäckt att tidpunkten för Trädgårdsmässan i Älvsjö sammanfaller med en resa söderut. Det var år och dar sedan jag senast besökte mässan.

Men än så är det vinter. I alla fall vårvinter och långt kvar tills odlingssäsongen börjar. Lite ärtor i jord kanske kan stilla min längtan? Lite ärtskott att lägga på smörgåsen.


Lägg 1 dl gula ärtor i blöt i 3 dl vatten över natten. Slå bort vattnet. Häll jord i ett fat eller i en kruka. Vattna. Strö över ärtorna och lägg på lite jord (på bilden ovan är det för mycket!). Håll fuktigt och vänta in de första skotten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar