22 maj 2016

Ramslök

För ett par år sedan köpte jag ramslöksplantor från Skåne. Jag gav bort till ett par vänner och resten grävde jag ner hemma i trädgården på tre ställen. På ett ställe klarade dom sig inte, ett har jag glömt var det var men vid humlen har ett par späda plantor visat sig för andra året. Kanske inte jättemycket att hurra för men så pass att det räcker till en omgång ramslökssmör. I helgen grillade vi grönsaker och goda korvar och istället för sås lät vi en rejäl klick av smöret smälta över grönsakerna. Så gott i all sin enkelhet.

I helgen har jag också packat för den fotoresa till Rumänien som Bagarbertan och jag planerat för så länge! Vi ska bo i en liten stad i Transsylvanien som heter Gheorgheni och ska bl a gå i Karpaterna, besöka marknader, lokala bönder m m. Som vi längtat  och tills slut bär det av. So long!

1 kommentar:

  1. Besök gärna min blogg, och titta på en bild från "Ramslökshavet" vid Kristianstad.
    Kramar Karin

    SvaraRadera