2 juni 2016

Fotoresa till Transylvanien


Det är några dagar sedan jag kom hem från den fotoresa till Transylvanien som Bagarbertan och jag deltog på. Det är så mycket att smälta; naturen, kulturen, människorna, bergen, skratten, inspirationen och alla samtal om livet och om döden.

Vår fotogrupp bestod av tolvpersoner, från Nordmaling i norr till Helsingborg i Skåne. Vi flög till Bukarest och åkte sedan minibuss till staden Georgheni där vi bodde hos en familj som drev ett litet hotell på sin bondgård. All mat vi åt var producerad på gården t o m speltvetet till brödet hade de odlat själva och malt i egen kvarn.

Vi gick i Karpaterna. Fotograferade och njöt av den storslagna utsikten. Hittade färska björnspår och så bergsgetter på långt håll (gems).


Vi besökte gårdar där folk vänligt tog emot oss och bjöd oss på det dom hade till buds. Färskost, bröd, palinka (plommonbrännvin) mm. Stolta visade de oss vad de levde av.


Vädret var omväxlande med både sol och ihållande regn och skurar. Alla vedermödor som vädret förorsakade ledde till att vårt sällskap kom varann närmre. Som när bussen körde fast på en lerig väg och vi fick alla hjälpas åt för att få loss den.

Vi besökte en romsk by och fick en inblick i hur de romer som är i Sverige och tigger har det i sitt hemland. Fattigt, torftigt och smutsigt.
Vi fotograferade landskapet, djuren och växterna.

Och människor vi mötte.

Flera tusen bilder blev tagna och detta blev ett litet urval. Jag kan verkligen rekommendera en resa med inNature och Gert Olsson.

Tack Gert, Ildikó (vår språkguide), värdparet, alla övriga deltagare och sist men inte minst - tack Maggan!

4 kommentarer:

  1. Tack för att delger alla fina bilder!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Bra artikel, jag tror att resa är det bästa som finns i vår värld. Jag har tjänat ganska bra summa pengar genom att använda den här tjänsten https://basta-casinon.se/spelautomater/. Med hjälp av det besökte jag en hel del län.

    SvaraRadera