28 juni 2016

Midsommar i Sleneset

Midsommaren har passerat och precis som ifjol tillbringade vi den i stugan i Sleneset i Norge. Denna gång hade vi med oss Båtbyggarn´s syster med make och vi tillbringade dagarna med att fiska, vandra och njuta av naturen i största allmänhet. Sommaren peakade och jag räknade till över 40 arter som blommade samtidigt. Vi hade tur med vädret och kunde både inta sillunchen utomhus och njuta av midnattssolen.
Jag hade mig mitt nya teleobjektiv och vid ett par tillfällen passerade vi ett örnnäste på nära håll. Två havsörnsungar låg i boet och föräldrarna turades om att vaka över dom från klippor i närheten.


Var vi än åkte med båten så kretsade måsarna runt oss. Medans de andra fiskade tränade jag på att fota dom i flykten.

Nu dröjer det till slutet av juli innan vi åker tillbaka. Jag ska bl a dit med några gamla gymnasiekompisar och vi har planerat att både paddla och vandra. Örnungarna torde ha flugit ur boet vid det laget men jag hoppas att vi stöter på någon av alla de berguvar som häckar på öarna runt omkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar