13 juni 2016

Sälar i sikte

Länge har jag drömt om ett teleobjektiv och förra veckan så slog jag till. Efter mycket googlande och konsulterande med några av deltagarna från Rumänienresan föll valet till slut på ett Tamron 150-600 mm. 

Lyckligtvis bjöd den gångna helgen på sol ute i kustbandet och på lördagkvällen lade sig vinden. Efter en titt i kikaren kunde vi konstatera att klippan vid Yttre Järnas var knökfull med sälar.  


I god tid slog vi av på farten för att inte störa sälkolonin. Långsamt gled vi närmare och jag satt på fördäcket och försökte fånga dom på bild. Det var klurigt att parera långdyningen från båten så det blev en och annan bild på bara hav eller himmel :-). 

Jag känner att jag har mycket att lära mig innan jag behärskar tekniken och objektivet helt men helt klart roligt med en ny utmaning. 
En utmaning var det också att försöka fånga en närbild på alla nyfikna sälar som dök upp i närheten av båten. Så fort jag riktade kameran mot dom så dök dom. Jag älskar hur de rör sig i vattnet och en gammal dröm att få simma bland dom väcktes till liv. Undrar om någon gjort det någon gång.

I horisonten hägrade Bonden. Vid den här årstiden är ön full av häckande fåglar så nu hoppas vi på stiltje till helgen så att vi kan ta en tur ut dit.


3 kommentarer: