14 augusti 2016

Bagarstugan på Åsen

Igår var det invigning av ett nytt tunnbrödbageri i Åsen i Stöcksjö. Bakom bageriet står Elin Oskarsson som tillsammans med sin man Lars rustat upp den gamla bagarstugan på gården och efter många månaders hårt arbete nu kunde öppna. Alltså - ett nytt tunnbrödbageri - hur kul är inte det?!

Redan innan jag kom fram till avtagsvägen som leder in till gården förstod jag att premiärdagen var en succé. Bilar stod parkerade längs med vägen intill en handmålad skylt med ballonger som visade vägen för besökarna.


Inne i bagarstugan var Elin i full färd med att grädda mjukkakor som i rask takt levererades av två hjälpbagerskor som kavlade så att mjölet yrde. Skrattande torkade Elin svetten ur pannan och berättade att det varit en strid ström av besökare hela dagen. Hon hann också berätta att hundra paket hårt tunnbröd hade tagit slut på ett kick, innan hon sprang iväg med baljan för att förbereda en ny stöpa.

Jag beställde två paket mjukkakor och gick ner och satte mig vid elden, där det bjöds på kaffe, medan jag väntade på bröden. Överallt stod folk och pratade om gamla minnen från Stöcksjö i allmänhet och om tunnbrödbakning i synnerhet. Doften från bagarstugan spred sig ner ända till oss där vi satt och jag tänkte att det ändå är tur att det finns människor som väljer att förverkliga sina drömmar!

Nu önskar jag Elin lycka till! Bagarstugan på Åsen har en facebooksida som jag tycker att ni som är intresserade ska gå in och gilla. Där kommer hon att lägga ut information om öppettider mm. Inget man vill missa!

På vägen tillbaka till bilen så stannade jag och njöt av utsikten över åkrarna där sädesfälten vajade i vinden. Snart mogna för skörd. Snart ska någon tapper bonde sätta sig i sin traktor och se till att vi får mjöl till vårt bröd i vinter. Jag är tacksam för varenda en av dom!

1 kommentar:

  1. Vilka vackra bilder du bjuder på. Och några med nunnefåglar på! Härligt!
    Kram Karin

    SvaraRadera