19 september 2016

Eurorando 2016

I helgen har jag varit på studiebesök i Skåne. Vi var en delegation på fem personer från regionen som besökte Eurorando 2016 som är ett vandringsevent som anordnas i Europa var femte år.

Inom ramen för det projekt som jag jobbar med ska vi titta på sk besöksanledningar och då vandringsturismen är en av de störst växande just nu ville vi se hur de jobbat med vandringsturism i Skåne och speciellt med Skåneleden. Förutom besök på Region Skåne och ett möte med ledens utvecklingsledare tog vi även del av en vandring mellan Helsingborg och Höganäs, den sk Kullaleden.

Nere i Skåne var det högsommar och i Helsingborg där vi bodde njöt vi av fantastiska solnedgångar över Öresund.Leden gick till största delen utmed havet där björnbär och nyponrosor kantade vägen. På ett par ställen växte till min förvåning även havtorn. De gula bären lyste i solen och jag nypte åt mig ett par som färdkost.

Jag hann också med att träffa Gerle som var en av deltagarna på fotoresan till Rumänien i våras. Förutom att titta på hans bilder från resan gjorde vi ett besök till gården Wideröra gård där hans fru Liisa Hägg ställde ut keramik på en höstmässan som anordnades där.

Åter hemma så fortsätter det fina höstvädret och förhoppningsvis håller det i sig hela hösten. Vi har ju så många leder att vandra efter här hemma med.

2 kommentarer:

 1. Kul att Skåne bjöd dig på fint väder, vackra vyer och trevligt sällskap.
  Vart landskap har sin tjusning, och det gäller att plocka ut guldkornen!
  Kram på dig!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Ja, det var verkligen underbart. Kram tillbaka!

  SvaraRadera