14 oktober 2016

Frost!

Så kom den till slut - den första frosten. Krispigt gräs, sol som reflektas i grässtrån, dis över vattendrag. Hur kan man inte gilla oktober?!

Jag har haft en ledig fredag men vaknade besviken över att halsen ömmade och huvudet värkte. Jag som hade biljetter till Alkberg på KF Huset i Klöse ikväll.

Efter lite morgonkaffe och en numera lyxig frukost med morgontidningen tog jag med mig kameran ner till stranden. Diset svepte över den lugna vattenytan och ett par svanar gled sakta över vattnet.

Lugnet. Att känna det lugnet! Jag var på ett möte för ett par veckor sedan där en kvinna från Folkhälsorådet berättade om en undersökning man gjort. Man hade mätt nivån av stresshormoner på personer som kommit hem från jobbet. Några fick sätta sig i soffhörnet och andra gå ut i naturen.  Efter ett par timmar hade nivåerna bara nämnvärt sjunkit hos de som satt i soffan medan man hos de övriga såg en klar minskning redan efter ett par minuter. Jag kan bara skriva under på det. För mig är det ett måste att hitta stunder när jag kan ströva på klipporna, gå efter skogsvägar eller på stigar. Eller bara en liten stund nere vid havet som idag.

Nöjd återvände jag upp till huset. Tänkte att är man hängig så är man och satte mig i fåtöljen med Elena Ferrantes andra bok "Hennes nya namn". Tvätta och sortera post kan jag göra en annan dag.

Ikväll känner jag mig något piggare och är redo för tunnbrödsmässan i Åsele.
Trevlig helg!

Och så lite frostiga bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar