9 november 2016

Naturfotofestival

Nu har jag återvänt norrut efter en vecka i Göteborg. Ett Göteborg som de sista dagarna bjöd på regn, blåst och slask. Här hemma hade vintern anlänt.

Under min Göteborgsvistelse tog jag en avstickare till Vårgårda Naturfotofestival. Det är den lokala fotoklubben som stod bakom arrangemanget. För vilken gång i ordningen vet jag jag inte.

Den största anledningen till att jag bestämde mig för att åka var killen på bilden ovan. Mika Honkalinna. Han är naturfotograf från Finland. I somras köpte jag över hans senaste bok: Korpresan. Dels för att jag tycker om korpen som fågel och dels för hans sätt att använda bilder som ett sätt att berätta något.

Hans föredrag, eller rättare sagt föreställningen, var värt resan! Och där satt jag och blev stärkt i mina tankar kring nästa bok. Det får nog bli en till. Så småningom.


Förutom att lyssna på ett par föredrag deltog jag i ett par kortseminarier om Lightroom som är ett bildbehandlingsprogram. Jag jobbar oftast i Photoshop men det finns en del funktioner i Lightroom som tilltalar mig så det var bra att få en liten inblick.

Sprothallen var fylld med utställare som Nikon, Canon, Japanfota m fl. Jag tog tillfället i akt och provade Nikons nya modell D500. Drömma får man ju alltid...

I en del av hallen hade en rad fotografer ställt ut. Det var fantastiskt att gå runt där och bli inspirerad av motiv, vinklar, ljuskällor mm. Bilderna ovan har Bengt-Ove Birgersson (ned övre bilden) och Marie Kantermo tagit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar