13 december 2016

Lingonsmoothie


Oj, oj vilken pärs den senaste veckan har varit! Både Båtbyggar´n och jag har legat däckade i influensan och växlat mellan sängen och TV-soffan. Hög feber, ont i kroppen och huvudet och absolut ingen matlust. Jag hoppas att ni kommer undan!

Jag har livnärt mig på vatten och lingonsmoothies. De är enkla och snabba att göra. Lingon är en av våra superbär och underskattad som bär i smoothies. Jag smaksatte med kanel - det är ju ändå jul snart. Vid ett par tillfällen blandade jag ner lite färskriven ingefära som jag påpassligt nog köpt en stor laddning av. Tanken var att jag skulle koka lite "ingefärashot" för att förhindra vinterns sjukdomar... Jag tror jag gör en laddning i alla fall. Även om jag troligtvis inte får influensan igen finns det säkert andra virus och bakterier som pockar på.


Lingonsmoothie
(En stor eller två små)

2 liten banan
2 dl naturell yoghurt
2 dl frusna lingon
1 tsk kanel (knappt)
Ev lite färskriven ingefära och honung om man vill det.

Blanda alla ingredienser i en mixer och kör tills allt fördelat sig. Häll upp i glas, flaska eller dylikt. Om du gör en större sats kan du spara den i kylen åtminstone 2-3 dagar.

4 kommentarer:

 1. Hoppas att ni är på benen igen! Ta´ det lugnt några dagar framöver, det blir jul i alla fall!
  Luciakram Karin

  SvaraRadera
 2. Det lät inget bra alls! Jo, lingonsmoothie lät bra! Vi tar "Hutt" varje dag och vi har klarat oss fint , ta i trä. Det är då inget negativt med ingefärshutt, den är nästan beroendeframkallande!! God Jul!

  SvaraRadera
 3. Jo, vi är på benen men börjar mjukt :-).
  Jag måste nog göra den där ingefärshutten iaf. Kanske en bra julklapp?

  SvaraRadera
 4. Mycket bra julklapp, och den går att frysa in i små flaskor så finns det på lagret!

  SvaraRadera