16 januari 2017

Marsipanparfait med inkokta päron

I helgen hade vi folk på middag och till dessert gjorde jag en marsipanparfait som jag serverade med päronklyftor som jag kokat i svartvinbärssaft. Eftersom desserten blev uppskattad av såväl gäster som av mig själv hamnar den här på bloggen. Bloggen använder jag som ett sätt att samla mina bästa recept på ett och samma ställe. Hoppas ni också hittar något ni gillar. Alla recept finns samlade under fliken "Recept".


Marsipanparfait med inkokta päron
10 pers

Till parfaiten:
5 dl grädde
5 äggulor
1 rågad msk vaniljsocker
200 g marsipan

Till päronen:
5-6 päron
6 dl outspädd svartvinbärssaft
4 dl vatten
1 bit kanelstång

Rostade mandelspån till dekoration

Riv marsipanen grovt. Vispa äggulor och vaniljsocker och vispa grädden i en separat skål. Blanda alla ingredienser och häll upp i en form. Jag använde en sockerkaksform. Plasta och frys in.

Skala och halvera päronen. Ta bort kärnhus och dela i klyftor. Blanda saft och vatten i en kastrull och tillsätt kanelstång och päronklyftorna. Koka upp och dra sedan kastrullen från plattan. Låt svalna.

Ta upp glassen 20 minuter innan servering. Tippa upp på ett stort fat och lägg på päronen. Toppa med rostade mandelspån.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar