26 mars 2017

Formstråket

I söndags var det premiär för Formstråket i Nordmaling. Formstråket är sex företag som startat ett samarbete för att tillsammans locka besökare. Ett helt fantastiskt initiativ! Några gånger per år kommer det att marknadsföra en dag där de samordnat sina öppettider.

Tillsammans med två vänner tog åkte jag runt till kommunens byar i det vackra vårvintervädret.


Vi startade dagen i Fällan, Gräsmyr i Maria Lundströms ateljé. Maria ritar mönster som hon sedan låter trycka till tavlor, tyger, brickor mm. Galleriet ligger vackert på en höjd i en gammal gård.


Sedan fortsatte vi mot Hörnsjö och Åbrånets Limousin. Vi åt en god vällagad lunch och tittade bl a på de vackra knivar som två generationer av familjen Lundström ställde ut. Åbrånet är verkligen ett av mina favoritställen.
Överallt vi kom möttes vi av glada människor som även de uppskattade Formstråket. Vi besökte Den gamla butiken i Örsbäck, Cecilia och John på Humlebäck Keramik & Möbler och Pjöller Design i Håknäs.


Vi avslutade turen i Öre hos Sara på Öre Gårdsbageri. Att Formstråket var en succé kunde hon intyga - efter 40 minuter var allt hennes matbröd slutsålt och lite senare även bullarna till kaféet. När vi kom återstod endast en bit kladdkaka och sirapssnittar. Vi var nöjda ändå där vi satt i salen i den gamla Västerbottensgården och summerade dagen.

1 kommentar:

  1. Så många fina vill-ha-grejor du visar idag!
    Kram Karin

    SvaraRadera