4 maj 2017

Björn i sikte

Igår kväll gick en av mina drömmar i uppfyllelse då jag fick se en björn i det fria. Snacka om adrenalinkick!

Det var P-O Lindqvist i byn som upptäckte björnen när han åkte förbi den i skogarna mellan Bredvik och Järnäs. Båtbyggar´n och jag slängde oss i bilen och till vår stora glädje var den kvar! Den satt och mumsade på ett kadaver och jag tog först några bilder genom rutan för att inte störa. Sedan vevade vi ner rutan och ganska snart kände den vittringen av oss och började lugnt och stilla lufsa in i skogen.

Det här förklarar alla de utrivna sopkärl som stugägarna på Fårskäret vittnat om den senaste veckan.

På vägen hem stötte vi på en älgko med kalv som stod på ett hygge. Kon var försedd med en sändare. Jag tror ni förstår varför vi och många andra med oss älskar Järnäshalvön.


1 kommentar:

  1. Så häftigt. Jag vill också möta de stora rovdjuren. Det har jag drömt om hela mitt liv

    SvaraRadera